KERST DIY

In deze blog weer een DIY, oftewel een: do it yourself. Ik wilde dit keer een simpele maar leuke diy maken voor de kerst. Ik had ooit al eens een screenshot van deze diy in mijn telefoon opgeslagen, dus ik wist al snel wat het moest worden. Heel veel diy projecten kun je overigens vinden op Pinterest, super leuk! Ik heb gekozen voor kerstboompjes van hout en karton. Erg passend om deze tijd weer leuk in het zicht neer te zetten.

Wat heb je nodig:

 

☆ groot vel karton.

☆ houtlijm.

☆ potloden.

☆ plank waar je rondjes uit kunt zagen.

☆ decoupeerzaag.

☆ schaar.

☆ dubbelzijdig tape.

☆ schuurmachine.

Je begint eerst met het bedenken hoe groot je de houtjes hebben wilt. Ik tekende een rondje ter grootte van een koffiekopje. Die zaag je uit met de decoupeerzaag. Als je ze perfect rond wilt hebben kun je ze heel secuur schuren. Dat hoefde voor mij niet perse, dus ik heb ze maar iets bij geschuurd.

Dan begin je met het boren van een gat in het houtje met dezelfde dikte als het potlood, zodat deze er goed stevig in kan staan. Je zou deze er eventueel in vast kunnen lijmen. Ik koos ervoor om 2 houtjes van verschillende groottes voor 1 standaard op elkaar te plakken, zodat de 2 iets van elkaar zullen verschillen. Terwijl dat aan het drogen is ga je verder met het karton. Teken hier 6 cirkels op in 3 verschillende groottes.

Knip of snij ze uit, en knip tot aan het midden van de cirkel een lijn.

Hierdoor kun je een ‘hoedje’ draaien. Ik heb dit vastgepakt met dubbelzijdige tape. Prik een gaatje in het puntje, zodat je hem over het potlood kan schuiven. Herhaal dit met de andere cirkels karton.

Als eerste schuif je het grootste hoedje over het potlood, dan de middelste en uiteindelijk het kleinste formaat. En klaar is je kerstboompje!

Uiteraard kun je er nog wat leuks op tekenen, of het houtje verven. Maar ik koos voor de minimalistische variant. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Ga jij deze diy nou ook maken? Tag mij er dan in, vind ik leuk om te zien!

Liefs Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *