DIY droogbloemen krans

Het is zondag, en wat is er dan heerlijker om in huis te prutsen. Ik hou erg van bakken koken en DIY maken, dat laatste is dus precies wat ik vandaag gedaan heb! Nu het weer herfst is, vind ik het altijd mooi om iets anders aan de muur te hangen. Vorig jaar had ik al een ring hangen met wat groen eraan.

Dat wilde ik dit jaar ook, maar dan met droogbloemen, die gaan jaren mee! En (ja je hoort het goed) iets een kleurtje erin. Ik vind dat dat het net wat meer laat spreken. Dus ik ging opzoek waar ik de mooiste droogbloemen kon krijgen en waar de levering snel is. Zo kwam ik terecht op de site van ‘droogbloemenwebshop‘ en raakte ik in gesprek met eigenaresse Maaike. Wat een leuke en enthousiaste vrouw! Ik had haar mijn plan voorgelegd en ze kwam meteen met toffe ideeën! Ook welke tint het mooiste bij het wit en groen past bedacht zij. Dat werd paars/blauw achtig. Perfect matchend bij de grijze muur.

Door die kleur komt er zoveel meer diepte in! Toen ik het pakket kreeg was het uitpakken al een feestje. Mooi verpakt met een persoonlijk kaartje erbij.

Maar goed, ik leg jullie nu uit hoe ik het gedaan heb.

Wat heb je nodig:

*Metalen ring (ik heb hem van de intratuin met een diameter van 60cm), *draad om hem mee op te hangen (ik gebruikte hiervoor wol),

*ijzerdraad,

*snoeischaartje,

*droogbloemen.

Hoe ga je te werk:

Ik heb als eerst de bloemen los per soort bij elkaar gelegd, zo houd je makkelijker het overzicht.

Daarna heb ik de ijzerdraadjes geknipt met een lente van ongeveer 20 à 30 cm. Ik ben aan de linkerkant begonnen met bloemen op de ring neer te leggen, ijzerdraadje eromheen en daar de volgende bloemen weer op. Zo werk je door tot waar jij wilt.

Ik koos voor een asymmetrische look. Aan de linkerkant heb ik de bloemen wat uit laten steken voor een speels effect. Op het einde heb ik de takken rechts eraf geknipt zodat het mooi strak lijkt. Het draad vastgemaakt aan de ring en hem bij de eettafel opgehangen. Ik ben er super blij mee! Vooral ook met de subtiele kleur erin.

 

 

Hou jij ook van DIY? Of heb je liever zo een bos met droogbloemen op tafel? Kijk dan eens op maaike haar Instagram pagina; droogbloemenwebshop.

Liefs Karin.

*deze blog is gemaakt i.s.m. droogbloemenwebshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.