Kersttafel

Elk jaar vind ik het weer leuk om een mooie kersttafel te dekken en dit aan jullie te laten zien. Dit was de kersttafel van vorig jaar. Daarin was het vooral veel wit. Dit jaar kwam dat er ook weer veel in voor, maar nu ook met wat meer zwart en grijs accenten. Ik kwam in contact met Urban nature culture, en mocht van hen wat prachtige producten uitzoeken om de tafel mee te dekken. Ik had al een paar mooie bakjes van ze, dus ik wist wat voor moois ze allemaal hebben. De tafel dekte ik met een wit papieren kleed en legde daar de rieten placemats op, met daarboven een mat zwart bord en bijpassend bestek.

Op de borden legde ik een servethouder in de vorm van een kerstboom. Omdat het met kerst toch vaak wel wat donkerder is, zette ik er een paar kaarsenhouders bij, en op het midden van de tafel een grote pot met geurkaars erin.

Deze is van hetzelfde materiaal als waar ik de bakjes al van heb. Dat vind ik altijd mooi, dat de kleuren, maar ook het materiaal met elkaar matchen. Zo hou je het geheel het rustigst. In 1 van de bakjes zette ik een plant, dit maakt het geheel net even wat knusser. Ook koos ik voor een mooi peper en zout stel van hout.

Hout kleurt altijd zo fijn in combinatie met het zwart, wit en grijs. Daar zitten lepeltjes bij, dus je zou er eventueel ook iets anders in kunnen doen. Het bord met amuselepels vond ik ook echt super tof.

Je kunt daar eigenlijk alle kanten mee op. Het hoeft niet altijd perse eten te zijn, je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om wat bloempjes op te leggen, of zoals ik thee, puur ter decoratie. Oh en dan die mooie schaaltjes van ze. Prachtig toch? Zelfs aan de binnenkant!

Je kunt ze alleen al neerzetten voor de sier. Ook dit is allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt. Omdat het allemaal mat van tint is koos ik ook nog 2 bordjes uit die aan de bovenkant glanzend zijn.

Dit is hetzelfde bij de bakjes die ik al van ze had, die zijn aan de binnenkant glanzend, waardoor het allemaal goed bij elkaar past. Het geheel versierde ik met sterren die ik uitgeprint heb. De eucalyptus legde ik als een slinger tussen het servies door. Wat confetti kerstballen erbij, en het geheel is af!

Super gezellig, ik kijk nu al uit naar de feestdagen!

Liefs Karin.

* Deze blog is gemaakt i.s.m. Urbannatureculture

One Reply to “Kersttafel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.