DIY STRANDPAAL

Zo tof, de mooie strandpalen (heet het wel eens zo?). Ik zie ze elke keer op Ibiza staan, en elke keer denk ik; die wil ik ook in de tuin! Ook dit jaar weer, maar ik vond de bordjes best duur en ze zijn altijd best kleurrijk. Jullie kennen me, daar houd ik niet zo van. Dus het idee kwam om er zelf 1 te maken, uiteraard met hulp van Mario. Ik laat jullie zien hoe ik het gemaakt heb en wat je daarvoor nodig hebt. Ik had alles nog thuis. Lekker goedkoop dus!

 

Benodigdheden:

• MDF plaat.

•schuurmachine

• 2x Flexxa keurtesters.

• Potlood + watervaste stift.

• Cirkelzaag (decoupeerzaag zou ook kunnen).

• Panlat

• Plankje om de pak op vast te boren.

• Accuboormachine en schroeven (waarvan 2 hele grote om de paal op het plankje te bevestigen).

Hoe ga je te werk:

Ik ben begonnen om de bordjes op de MDF plaat te tekenen. Ik koos voor een aantal pijlen en een aantal rechte latjes. Allemaal in verschillende maten en vormen. Het hoeft ook niet te strak te worden vind ik. Even mooi schuren en klaar zijn de bordjes.

Ik heb ze geverfd met een witte en een lichtgrijze kleurtester. Ook dit heb ik verschillend gedaan. Sommigen heb ik dekkend geverfd, anderen doorschijnend, en een aantal met een randje eromheen.

Even laten drogen en je kan beginnen met het leuke werk, het schrijven! Hiervoor heb ik als richtlijn het boek ‘handlettering‘ gebruikt. Met op elk bordje een ander lettertype. Als eerste heb ik het geschreven met een potlood, zo kun je altijd gummen mocht het niet goed zijn of net niet passen.

Daarna ga je dit overtrekken met een stift. En kun je alle bordjes bevestigen aan de paal. Ook hierbij heb ik ze niet strak onder elkaar opgehangen. De één recht, de ander juist wat schuiner. De plaat eronder vastschroeven en klaar is de strandpaal!

En zeg nou zelf, dit geeft toch echt een vakantiegevoel in eigen tuin?

 

Geïnspireerd geraakt? En wil jij het ook gaan maken? Tag mij dan in je bericht!

Liefs Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.